Beugel EHBO

Eerste Hulp Bij Ongemakken

Onderstaande stukjes gaan over de meest voorkomende beugel-ongemakken, en advies hoe dit probleem zelf te verhelpen is. Probeer indien mogelijk het probleem eerst zelf op te lossen, en neem de volgende werkdag contact op met onze praktijk.

Om het geprik van de draad te verhelpen kan een stukje wax of suikervrije kauwgom op het uiteinde van de draad geplakt worden. Als dat niet helpt, vraag dan een volwassene om voorzichtig met een nagelknippertje (of een kniptang uit de gereedschapskist) het prikkende draadje af te knippen. Let daarbij wel goed op dat de tong tegen het gehemelte gehouden wordt zodat het stukje draad niet weg kan schieten richting de keelholte. Maak de eerstvolgende werkdag voor de zekerheid wel een afspraak, ook als het draadje niet meer prikt nadat er wax op is gedaan of wanneer deze is afgeknipt.

Als er geen last van ondervonden wordt, is het voldoende om de eerstvolgende werkdag te bellen voor een afspraak. We plannen dan in dat het tijdens de eerstvolgende afspraak gerepareerd wordt, of maken (als de tijd tot volgende afspraak nog te lang duurt) een aparte afspraak hiervoor. Meld dus altijd het losse blokje even telefonisch op de eerstvolgende werkdag.

Indien er wel veel hinder van ondervonden wordt, kan je er een stukje wax (of suikervrije kauwgom) op plakken. Als het de laatste bracket is van het rijtje, schuif deze dan van de draad af als dat niet al vanzelf gebeurde. Er steekt dan waarschijnlijk een stukje draad uit. Onder het kopje “een prikkende draad” is te lezen wat daaraan gedaan kan worden.

Draag de beugel niet en bel de eerstvolgende werkdag naar de praktijk om een nieuwe afspraak op korte termijn te maken. Neem de beugel mee naar de afspraak zodat we kunnen zien wat er aan de hand is en het kunnen verhelpen. Het kan voor komen dat we de beugel niet zelf kunnen repareren en we deze voor reparatie op moeten sturen naar het tandtechnisch laboratorium. In dat geval kan de reparatie iets langer duren.

Bel tijdens openingstijden voor spoedhulp naar de praktijk: 0299 – 65 55 77. Buiten openingstijden van de praktijk (zelfs ’s nachts) kan men voor spoedhulp terecht bij de Tandarts Spoedpraktijk OLVG0900 – 8602. Bij een ongeval is de eerste hulp of de tandarts vaak de eerste plek om bij spoed aan te kloppen, maar laat ons daarna de eerstvolgende werkdag weten wat er gebeurd is, zodat wij hier rekening mee kunnen houden en eventueel kunnen bijdragen aan een spoedig herstel.

De Tandarts Spoedpraktijk OLVG verhelpt overigens ook de ongemakken die niet direct spoed zijn; het is aan de patiënt om te bepalen of het ongemak groot genoeg is om hun hulp in te willen schakelen. De rekening dient u direct na afloop van de behandeling door de Tandarts Spoedpraktijk OLVG te voldoen bij voorkeur met PIN of Credit Card. De factuur krijgt u mee en deze kan als declaratie bij de zorgverzekeraar ingediend worden. Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u nagaan of de behandeling bij de Tandarts Spoedpraktijk voor vergoeding in aanmerking komt.

Beugel EHBO
Orthodontiepraktijk in Monnickendam

Locatie Monnickendam

Vesting 6
Monnickendam

Orthodontiepraktijk in Volendam

Locatie Volendam

Dukaton 23
Volendam