Orthodontie

Een mooi gebit, natuurlijk!

Het woord orthodontie betekent letterlijk rechtstand van het gebit. Natuurlijk wil iedereen graag dat zijn of haar tanden recht staan, maar wat wij daarbij ook voor ogen hebben is dat het uiteindelijke resultaat tevens zo natuurlijk mogelijk over moet komen. Het is niet prettig als je leven lang, bij elke lach, de mensen om je heen kunnen zien wat er aan je gebit is gedaan. Het is veel leuker als men denkt dat je qua gebit een natural beauty bent. Dat is waar we naar streven. Goede orthodontie verraadt niet dat ze nodig is geweest, maar is een reden om te kunnen lachen als men denkt dat jouw gebit puur natuur is. Want wij verklappen jouw beugel-traject niet.

De eerste keer is altijd spannend..

Wie voor het eerst naar onze praktijk komt voor een behandeling, krijgt eerst een intakegesprek (eerste consult). Daarin vertellen we van alles over hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen, die mag je ons altijd stellen; het is immers jouw gebit. Vervolgens wordt er een afspraak gepland bij een van de assistentes voor een uitgebreid onderzoek; dan maken we afdrukken van het gebit, röntgenfoto’s en gewone foto’s. Hoe de behandeling verder in zijn werk gaat, is bij iedereen verschillend. Iedereen heeft immers een uniek gebit.

Orthodontie
Orthodontiepraktijk in Monnickendam

Locatie Monnickendam

Vesting 6
Monnickendam

Orthodontiepraktijk in Volendam

Locatie Volendam

Dukaton 23
Volendam

Orthodontist Monnickendam/Volendam plaatst brackets

Orthodontist plakt zelf

Arjen bepaalt eigenhandig 
de juiste plaatsing van
jouw brackets
Natural beauty

Natural beauty

Goede orthodontie zal nooit
verraden dat deze ooit
nodig is geweest
Kortere beugelperiode

Kortere beugelperiode

Door gebruik van de 
nieuwste technieken is
jouw behandelduur korter

Soorten beugels

Er zijn een aantal verschillende soorten beugels. Ze zijn onder te verdelen in 2 soorten: de vaste beugel en de uitneembare beugel. Welke nodig is hangt helemaal van het gebit en de wensen af.

Orthodontist Arjen van Diepenbeek

Orthodontist Arjen van Diepenbeek ziet elke patiënt persoonlijk en hij plakt de brackets altijd zelf. Als de brackets namelijk op exact de juiste plaats zitten, kan de behandeling vaak sneller verlopen. Daarbij is het een prettig idee dat wie voor een beugelbehandeling bij Ortho Denti kiest, ook echt de aandacht van de orthodontist krijgt aangezien hij de behandeling zelf doet. Daarvoor komen patiënten immers juist naar onze praktijk. Wij geloven namelijk dat wie betaalt voor de orthodontist, de behandeling dus ook door de orthodontist moet krijgen. Wij vinden het vreemd dat in Nederland het kennelijk als normaal beschouwd wordt dat een assistente al het werk doet en de orthodontist of verantwoordelijke tandarts niet altijd direct betrokken is, of soms zelfs niet eens aanwezig. Dat accepteert niemand bij de huisarts of bij een chirurg, maar waarom vinden we dat wel normaal in de orthodontie?

Het is niet voor niets dat een orthodontist 4 jaar full-time studie volgt na zijn afgeronde opleiding tot tandarts: orthodontie is een mooi maar ingewikkeld vak. De plaatsing van de brackets is uiterst belangrijk en daarbij speelt de know-how van de orthodontist een grote rol. Een assistente is bij ons wat het woord zegt: zij assisteren de orthodontist bij de behandelingen en maken foto’s en scans in directe opdracht van de orthodontist. Zij zijn onmisbaar in de taken die zij uitvoeren; zonder hen zou een behandeling langer duren en er een lange wachtlijst ontstaan.

Onze werkwijze

Stap 1: Eerste consult

Maak kennis en bespreek met de orthodontist wat je graag aan je gebit wil veranderen

Stap 2: Ortho onderzoek

We gaan jouw gebit in kaart brengen met röntgenfoto(s), gewone foto’s en een (mond)scanner zodat Arjen een goed behandelplan voor je kan opstellen

Stap 3: Plaatsing beugel

Na het plakken van de brackets of het plaatsen van de onzichtbare beugel gaat het echte werk beginnen, en groei je week na week toe naar jouw eindresultaat

Stap 4: Controle afspraken

We houden bij deze afspraken in de gaten of alles goed gaat en sturen op tijd bij, zowel qua orthodontie als poetsen zodat je tanden gezond blijven